Witte bonen in tomatensaus

Dit gerecht witte bonen in tomatensaus wordt in een handomdraai gemaakt, en is heel lekker van smaak. De bonen voor dit recept zijn dus de witte, en wel in tomatensaus. Dus, kant-en klaar uit het blik. Klinkt misschien vreemd, maar door de toevoeging van andere ingrediënten en vooral ook kruiden levert dit recept een verrassend resultaat op.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten

witte-bonen-in-tomatensausIngrediënten:
- 1 literblik witte bonen in tomatensaus
- 1 blikje artisjokbodems
- 4 tomaten
- 10 augurken
- 2 paprika’s (rood en groen)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gram walnoten
- 1 theelepel basilicum
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel oregano
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels olie
- boter
- peper

Voorbereiding:
De oven voorverwarmen op 190 graden C.

Bereiding:
Te beginnen bij het snijwerk; de ui in ringen snijden, en de tomaten in kleine stukjes. Hak de walnoten klein, en de augurken eveneens in kleine stukjes. Daarna de 2 paprika’s in reepjes snijden, deze zijn voor de garnering.

Doe in een koekenpan de olie en fruit hier in de ui. Voeg de tomatenstukjes toe, en knijp het teentje knoflook er boven uit.

Vervolgens alle kruiden toevoegen zoals; basilicum, oregano rozemarijn en peper. Dit samen een paar minuten laten sudderen.

Laat de artisjokbodems uitlekken op een vergiet. In een steelpannetje de witte bonen met de tomatensaus verwarmen, roer er de eetlepel suiker door. Voeg ook de stukjes augurk er bij en laat het goed doorwarmen(houdt een paar stukjes apart voor de garnering).

De ovenschaal invetten met wat boter, en als eerste de artisjokbodems op de bodem leggen. Strooi de fijngehakte walnoten er over.

Verdeel eerst het tomatenmengsel over de artisjokbodems, en tenslotte de witte bonen met de tomatensaus. De ovenschaal afdekken met aluminiumfolie en ongeveer 10 minuten in de oven zetten.

Tips:
Het bonengerecht garneren met de reepjes paprika, en de achtergehouden stukjes augurk. Serveer met witte rijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>