Vegetarisme

Wanneer ben je een vegetariër? Dat is een lastige vraag. Je bent ook niet op de een van de andere dage vegetarisch. Sommige mensen noemen zichzelf vegetarisch als ze bijvoorbeeld helemaal geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel weer vis.

Er zijn ook vegetariërs die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel weer dierlijke producten zoals boter, kaas en eieren. En er zijn natuurlijk mensen die helemaal geen dierlijke producten eten. Hier is dus een enorm groot onderscheidt in te maken, iedereen is natuurlijk vegetarisch op zijn eigen manier.

vegetarismeHet worden van een vegetariër is uiteraard ook niet iets dat van de een op de andere gebeurd. Zelden zou er een mens zijn geweest die opstond in de morgen en dacht ik word vegetariër. Vaak gaat hier een proces aan vooraf.

Dit begint met denken over je eten, en waar dit vandaan komt. Of je stelt vragen bij het eet patroon dat je hebt en de gezondheid die daar dan bijvoorbeeld onder de lijden heeft.

Elk mens denkt wel eens na over zijn voeding. Dit proces is geen lastig of zwaar verhaal, je groeit als mens toe naar het leven als vegetariër.

Het kan ook zijn dat terecht komt of opgroeit in een omgeving waar het standaard is om vegetarisch te eten. Vegetarisme moet je wel te allen tijde je eigen keuze zijn waar niemand anders je toe kan dwingen. Als je eenmaal hebt besloten om vegetariër te worden dan is het wel belangrijk om de voedingstoffen die je gaat missen voldoende te compenseren.

Er zijn verschillende vormen van vegetarisme en deze zijn:

Ovo-vegetarisme
De vegetariër gebruikt hierbij geen melkproducten maar wel eieren.

Lacto-vegetarisme
De vegetariër gebruikt wel melkproducten meer eet geen eieren of producten waar eieren inzitten.

Lacto-ovo-vegetarisch
Hierbij gebruikt de vegetariër helemaal geen melkproducten en eieren.

Veganisme
Veganisme is een gedragsprincipe waarbij met geen vlees, vis, gevogelte en schaaldieren. Daarnaast worden er ook geen dierlijke voedingsproducten gebruikt.

Fruitisme
De meest extreme vorm van vegetarisme is fruitisme. Naast het respecteren van dieren respecteren fruitariërs ook bomen en planten. In het meest extreme geval eten ze daarom alleen fruit. Bij het eten van noten en fruit blijft de boom of plant in leven en daarom zijn ze fruitariërs.

Zoals je ziet zijn er verschillende vormen vegetarisme. Iedereen kiest voor een bepaalde vorm van vegetarisme om zijn eigen reden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>