Vegetarische tandoori

Tandoori is een bekend gerecht die zijn oorsprong kent in India. Dit vegetarische tandoori recept is voor 2 personen en de bereidingstijd in ongeveer 45 minuten (exclusief marineer tijd van 4 uur).

vegetarische-tandooriIngrediënten:
- 1 pak quorn saté stukjes
- ½ pakje biologische tofu naturel
- 3 eetlepels Patak’s kruidenpasta tandoori
- 1 eetlepel magere kwark
- 1 eetlepel magere yoghurt
- 1 Chinese kool
- 2 versnipperde uien
- 1 eetlepel milde olijfolie
- zonnebloemolie
- 250 gram rijst

Voorbereiding:
Als eerste de marinade maken door in een schaal de magere yoghurt, magere kwark, de Patak’s kuidenpasta tandoori, en de eetlepel milde olijfolie goed met elkaar te vermengen.

Hierna de biologische tofu in blokjes snijden en samen met de quorn saté stukjes in de marinade doen. Dek de schaal dan af met huishoudfolie en laat de marinade in 4 uurtjes in de tofu en quorn intrekken.

Bereiding:
Rijg de tofu en quorn saté stukjes op 4 sateprikkers en grill deze dan in 30 minuten tot dat ze mooi goudbruin geworden zijn.

Onder tussen de resterende marinade bewaren aangezien wij dit nog benodigd hebben. Kook dan ook meteen het rijst volgens de aanwijzingen die op de verpakking staan.

Versnipper de 2 uien en daarna de Chinese kool in mooie reepjes snijden.

In een wok de uien roerbakken totdat ze glazig zijn geworden. vervolgens de marinade die wij bewaard hebben aan de uien toevoegen en nog even kort (1½ minuut)roerbakken.

Na 1½ minuut de reepjes Chinese kool toevoegen en roerbakken totdat de Chinese kool aan het slinken is. Let wel op dat de reepjes Chinese kool wel knapperig moeten blijven voor een extra bite.

Tips:
Serveer de vegetarische tandoori stokjes met rijst en de roergebakken Chinese kool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>