Vegetarische ragout

Een lekker vegetarische gerecht is natuurlijk ragout. Dit komt vooral doordat het erg makkelijk is om de ragout zelf te maken. In dit recept heb ik gekozen voor een champignon ragout voor twee personen en de bereidingstijd is plusminus 40 minuten.

vegetarische-ragoutIngrediƫnten:
- 100 gram champignons
- 100 gram kastanjechampignons
- 1 glas droge witte wijn
- 50 gram tarwebloem
- 50 gram boter
- 250 milliliter groentebouillon

Bereiding:
Begin door de boter in de pan te doen en doe daar vervolgens de helft van beide soorten gesneden champignons bij.
Bak dit even kort en aansluitend bestrooien met bloem om zo de roux te maken.

Blijf continu goed roeren, hierdoor blijft de roux vrij blank. Aansluitend de droge witte wijn toevoegen en zorg al roerend ervoor dat de wijn in de roux wordt opgenomen.

Ook de groentebouillon beetje bij beetje aan het geheel toevoegen en ook weer al roerend ervoor zorgen dat ook de groentebouillon goed wordt opgenomen.

Als laatste de andere helft van beide soorten gesneden champignons toevoegen en na circa 3 minuten is de champignon ragout klaar.

Tips:
Serveer de champignon ragout met in de oven opgewarmde ragout pasteitjes of verse stokbrood.

One thought on “Vegetarische ragout

  1. [...] heerlijk vegetarisch ragout variatie voor feestelijke gelegenheden. In het vorig vegetarisch ragout recept maakten wij gebruik van een witte droge wijn. Dit ragout recept heeft mede door de [...]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>