Vegetarische macaroni

Dit vegetarische macaroni gerecht wordt geserveerd met een kruidige tomatensaus. De vegetarische macaroni is een makkelijk te breiden. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.

vegetarische-macaroniIngrediënten
- 500 gram macaroni pasta
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 middelgrote uien
- 250 gram Cherry tomaten
- 400 gram tomaten
- 125 milliliter crème fraîche
- 50 gram diepvries Italiaanse kruidenmix
- 150 gram geraspte kaas (jong belegen)

Bereiding:
Als eerste koken wij de macaroni zoals staat aan gegeven op de verpakking.

Versnipper de 2 middelgrote uien en snij de cherry tomaten doormidden. Snij hierna de 400 gram tomaten in kleine blokjes.

Verhit de 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Als de olijf olie goed heet is geworden de versnipperde uien toevoegen en deze goud/geel bakken. Daarna achtereenvolgens de doormidden gesneden cherrytomaten en de in blokjes gesneden tomaten toevoegen. Laat het uien en tomaten mengsel ongeveer 3 minuten op een zacht vuur koken en regelmatig het geheel goed roeren.

Schep ongeveer 100 milliliter kookvocht uit de koekenpan met de macaroni.

Hierna het kookvocht, de 125 milliliter crème fraîche en de 50 gram kruidenmix aan het tomatenmengsel toevoegen. Het geheel al roerend op middel laag vuur aan de kook brengen.

Als de macaroni beetgaar is deze afgieten en afspoelen met water. Aansluitend de macaroni pasta en 75 gram  geraspte kaas in de tomatensaus doen. Meng het geheel goed door elkaar. De resterende 75 gram geraspte kaas bij het serveren over de macaroni bestrooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>