Vegetarische Lasagne

Vegetarische Lasagne is een van de meest favoriete gerechten van mijn kinderen. Het is een overheerlijke lasagne met een vulling van mozzarella, eieren en courgette. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is plusminus 20 minuten daarbij komt nog de oventijd van circa 30 a 40 minuten.

vegetarische-lasagneIngrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram courgette
- 1 pakje mix voor lasagnesaus
- 500 milliliter melk
- 500 milliliter water
- 175 gram lasagnebladen
- 4 eieren
- 150 gram mozzarella

Voorbereiding:
- De oven voorverwarmen op 200 graden.
- Kook de 4 eieren goed hard.

Bereiding:
Begin dan met de courgettes door deze in plakken te snijden. Doe de 2 eetlepels olijfolie in een hapjes pan en verwarm deze. Zodra de olijfolie heet is de in plakjes gesneden courgettes toevoegen.

In ongeveer 8 minuten de plakjes courgettes beetgaar stoven met een afgesloten deksel op de hapjespan.

Nu is het zover om de saus te maken. Neem een kleine pan en doe hierin de mix voor de lagasagnesaus. Voeg achtereenvolgens het water en melk toe en breng het mengsel op een laag vuurtje aan de kook. Voortdurend goed de saus blijven roeren. Na 1 minuut koken is de saus gereed.

Neem een ovenschaal en vet deze in met boter of olie. Schep dan een laag lasagnesaus in de ovenschaal. Hierop dan een laag van lasagnebladeren plaatsen. Snijd de gekookte eieren in plakken en de helft van de in plakken gesneden eieren gelijkmatig verdelen over de lasagnebladeren. Doe dit proces ook met de courgette plakken.

Aansluitend de mozzarella raspen en strooi circa 1/3 van de mozzarella over de courgette plakjes. Schep dan wederom een laagje lasagnesaus er overheen. Herhaal de stappen een aantal keer en creëer dus meerdere lagen van lasagnebladeren, mozzarella, ei, courgette en kaas. Als laatste eindigen met een ruime laag saus en strooi hier de resterende mozzarella overheen.

Bak de vegetarische lasagne in ongeveer 30 minuten gaar, door de ovenschaal in de voor verwarmde oven te zetten. Als de lasagne goud/geel en gaar, is het klaar om geserveerd te worden.

2 thoughts on “Vegetarische Lasagne

  1. Ik ben zot van lasagna! Ik ga dit recept eens uitproberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>