Vegetarische Lasagna

Deze hartige vegetarische lasagna is de enige lasagna die door iedereen in ons gezin gegeten word zelfs door de vleeseters. Ik hoop dat jullie dit gerecht net zo lekker vinden als ons.

vegetarische-lasagna

Ingrediënten (12 porties):
1 pakje lasagna vellen
1 kopje fijn gesneden groene paprika
400 gram fijngesneden verse champignons
1 kopje fijngehakte ui
3 teentjes gemalen knoflook
2 eetlepels plantaardige olie
2 potten spaghetti saus
1 theelepel gedroogde basilicum
1 ricotta kaas
4 kopjes versnipperde mozzarella kaas
2 eieren
half kopje geraspte parmezaanse kaas

Bereiden :
1. Kook de lasagna vellen in een grote pan met kokend water voor circa 10 minuten of tot deze al dente zijn. Spoel af met koud water en laat deze afwateren.

2. In een grote sauspan, kook en roer je de champignons, groene paprika, ui en knoflook in de olie. Roer de pastasaus en basilicum erdoor en breng het geheel aan de kook. Wanneer dit kookt verlaag je het vuur en laat je dit voor 15 minuten sudderen.

3. Mix de ricotta, 2 kopjes mozzarella kaas en eieren.

4. Doe de oven voorverwarmen op 180 graden. Verspreid 1 kopje tomatensaus op de bodem van een ingevette ovenschaal. Maak dan lagen als volgt; een lasagna vel, ricotta mix, saus en dan parmezaanse kaas. Ga door met lagen maken en bedek de bovenste laag met de overgebleven 2 kopjes mozzarella kaas.

5. Bak het gerecht in de voorverwarmde oven onbedekt voor 40 minuten. Laat wanneer je de lasagna uit de oven haalt eventjes 15 minuten afkoelen voordat je deze serveert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>