Vegetarische jachtschotel

De vegetarische jachtschotel is een echte aanrader. De combinatie van verschillende groenten, kaas en gemengde kruiden maakt de vegetarische jachtschotel een verwennerij voor ieder gezinslid. Dit recept is voor 2 personen.

Ingrediënten:
25 gram gedroogde kikkererwten
25 gram gedroogde zwarte kikkererwten
25 gram gedroogde nierbonen
15 gram boter
1 fijngehakt uitje
25 gram sperziebonen
1 in plakjes gesneden wortel
1 stengel fijngesneden bleekselderie
1 teentje knoflook
225 gram tomaten uit blik
75 gram geraspte Cheddar kaas
1/2 theelepel gemengde kruiden
zout
peper

Bereiding:
Voeg de kikkererwten en zwarte kikkererwten toe aan een kom met koud water. Voeg de rode nierbonen toe aan een aparte kom met water. Laat de bonen voor een nacht weken.

Giet de bonen af, spoel ze af en voeg de erwten toe aan een pan met koud water samen met de sperziebonen. Laat de bonen aan de kook komen en laat ze in een afgesloten pan in 30 tot 40 minuten zacht koken. Spoel ze vervolgens af onder koud water en laat ze goed uitlekken.

Smelt de boter in een steelpan en bak hier de wortel, ui en bleekselderie lichtbruin in. Roer vervolgens de bonen, knoflook, tomaten en nat en de kruiden door het mengsel. Breng het op smaak met peper en zout.

Laat de vegetarische jachtschotel aan de kook komen in een afgesloten pan en laat het voor 60 tot 75 minuten sudderen. Als het mengsel te droog wordt voeg dan wat water toe. Schep het mengsel over naar een schotel en bestrooi het met kaas voor serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>