Vegetarische goulash

Een heerlijk vegetarische goulash gerecht. Goulash wat oorspronkelijk uit Hongarije komt, is zo ingeburgerd dat het niet weg te denken is in de kookwereld. In de vegetarische keuken, waar GEEN vlees aan te pas komt, is deze heerlijke vegetarische goulash voorzien van Tahoe.

Aantal personen: 3
Bereidingstijd: 60 minuten

vegetarische-goulashIngrediënten:
- 200 gram zilvervliesrijst
- 150 gram tahoe (gerookt)
- 20 gram margarine (plantaardig)
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 2 paprika’s (rood)
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 deciliter groentebouillon
- 2 eetlepels yoghurt
- 1 eetlepel bloem
- 2 theelepels paprikapoeder
- peper en zout

Bereiding:
De truc om een goede goulash te bereiden is dat niet alles in 1 keer in de pan gebakken wordt. De ingrediënten gaan op volgorde de pan in.

Als eerste beginnen met het schoonmaken en snijden van de groenten. De ui in stukjes snijden, de paprika’s in kleine reepjes, en het teentje knoflook persen.

Leg dit samen op een snijplank, is makkelijk bij het bakken. De tahoe wordt in blokjes gesneden, en met peper en zout bestrooid.

In een ruime braadpan het stukje margarine smelten, en als eerste hierin de ui-stukjes met het uitgeperste teentje knoflook fruiten. Voeg dan de blokjes tahoe er bij en laat deze meebakken tot ze bruin zijn.

Doe er de reepjes paprika bij en het blikje tomatenpuree. Schep alles om, en strooi de paprikapoeder er over.

Als laatste de groentebouillon er bij schenken en voeg ook de rijst er bij. Zet het vuur hoog totdat het kookt. Het vuur temperen en de goulash 30 minuten op een laag pitje laten pruttelen.

Af en toe omscheppen. Mocht de saus te dun zijn, dan de eetlepel bloem, die aangelengd is met een beetje water, er door roeren.

Als de goulash gaar is (let vooral op de rijst) de pan van het vuur halen en de 2 eetlepels yoghurt er door roeren.

Tips:
Doe de goulash in een ruime kom. Serveer met een groene salade en stukjes stokbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>