Vegetarische Chili

Deze Chili is zo gemakkelijk te maken. Just kunt vrijwel alles wat je nog in de kast hebt staan in de pan mixen en het zal nog lekker smaken. Het is een zeer kleurrijk gerecht en het smaakt als niets dat je ooit geproefd hebt.

vegetarische-chili

Ingrediënten (8 porties) :
1 eetlepel plantaardige olie
1 kopjes fijngehakte uien
1 kopje fijngehakte wortels
3 teentjes gemalen knoflook
1 kopje fijngehakte groene paprika
1 kopje fijngehakte rode paprika
1 kopje fijngehakte selderij
1 eetlepel chilipoeder
1,5 kopje verse fijngehakte champignons
1 blik gepelde tomaten met water, fijngehakt
1 blik bonen met water
1 blik afgewaterde maïskorrels
1 eetlepel gemalen komijn
1,5 theelepel gedroogde oregano
1,5 theelepel gedroogde basilicum

Bereiden :
1. Verhit de olie in een grote sauspan op middelmatig vuur. Sauteer de uien, wortels en knoflook tot deze zacht zijn. Roer de groene paprika, rode paprika, selderij en chilipoeder erdoor. Kook dit alles voor ongeveer 6 minuten tot de groenten zacht zijn.

2. Voeg al roerend de champignons toe en kook voor 4 minuten. Roer de tomaten, bonen en maïskorrels erdoor heen. Breng het gerecht op smaak met de komijn, oregano en basilicum. Breng het geheel aan de kook en verlaag het vuur naar een middelmatige stand. Bedek de pan en laat deze 20 minuten sudderen, roer af en toe in de pan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>