Vegetarische bonen schotel

Vegetarische bonenschotel kent zijn oorsprong uit Mexico. Wij danken Willeke D. uit Veldhoven die dit recept heeft ingezonden na haar vakantie in Mexico.

Ingrediënten:
400 gram bruine bonen
1 kilo aardappelen
2 uien
75 gram boter
500 gram goudrenetten
1 eetlepel suiker
ruim 1 deciliter melk
snufje nootmuskaat
zout
peper
beschuitkruim

Bereiding:
Week de bruine bonen en kook ze gaar. Kook ook de aardappelen ook gaar.

Snij ondertussen de uien in dunne plakjes en fruit deze in de helft van de boter boven een laag vuur tot ze een licht goudgele kleur hebben.

Schil de goudrenetten en snij ze in partjes. Laat de partjes met enkele eetlepels water in maximaal 10 minuten zacht worden. Druk de partjes met een houten lepel stuk zodat er een grove appelmoes ontstaat en meng hier de suiker door.

Stamp de aardappelen fijn en roer ze daarna met warme melk, nootmuskaat, peper en zout tot puree.

Beboter een vuurvaste schaal en schep er de helft van de bonen in. Leg hier bovenop de helft van de uien, de helft van de puree daarop en als laatst de helft van de appelmoes er bovenop. Herhaal dit proces voor de restanten.

Strooi er vervolgens een laagje beschuitkruim over. Zet de vuurvast schaal ongeveer 45 minuten op 220 graden in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>