Veganistische pannenkoeken

Dit recept voor veganistische pannenkoeken is dus zonder melk en zonder ei. Het is een gemakkelijk ontbijtje en snel klaar te maken. De voorbereiding duurt slechts vijf minuten en de bereiding zelf tien minuten. Dit recept is goed voor zes tot acht pannenkoekjes.

veganistisch-pannenkoekenIngrediënten:
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels suiker
- 2 eetlepels bakpoeder
- 1 kopje bloem
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 kop sojamelk
- een snufje zout

Bereiding:
Zet alle ingrediënten klaar en plaats een koekenpan op middelmatig vuur. Doe de bloem, de suiker, het bakpoeder, en het zout in een kom

Voeg de sojamelk en de plantaardige olie toe aan het mengsel en mix dit met een garde of mixer tot er een gladde massa ontstaat.

De pan moet nu heet genoeg zijn voor uw beslag. Doe een lepel beslag in de pan. Dit kunt u het beste doen met een soeplepel. U kunt zelf bepalen hoe groot u de pannenkoeken wilt hebben.

Draai de pannenkoek voorzichtig om als u bellen ziet in het midden van de pannenkoek of wanneer de randen stijf beginnen te worden. Herhaal dit tot het beslag op is.

Tips:
Om te kijken of de pan heet genoeg is kunt u er een beetje water in druppen. Als het water hevig begint te spetteren dan is de pan klaar voor gebruik.

Serveer de pannenkoekjes met poedersuiker, stroop, chocoladepasta of suiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>