Tofu met spinazie

Tofu met verse wilde spinazie is een makkelijk te bereiden hoofdgerecht met een oosters tintje. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is circa 20 minuten.

tofu_spinazieIngrediënten:
- 375 gram biologische tofu (naturel)
- 2 middelgrote uien
- 2 paprika’s ( rode)
- 800 gram wilde spinazie
- 4 eetlepels black soy sauce (sojasaus)
- 2 eetlepels oosterse wokolie
- sambal oelek
- 400 gram pandan rijst

Bereiding:
Snij de biologische tofu in kleine blokjes. Roerbak vervolgens de tofu in de oosterse wokolie totdat de tofu goed bruin geworden is.Hierna de tofu uit de wok scheppen en op een stuk keuken papier laten drogen.

Vervolgens de uien in ringen en de rode paprika’s in stukjes snijden. Daarna de wilde spinazie wassen en in repen snijden.

Als de spinazie goed is uitgelekt, eerst de uien ringen en paprika reepjes roerbakken en na 2 minuten de spinazie toevoegen en al roerend laten slinken.

Roer dan de black soy sauce en wat sambal oelek door de spinazie en als laatste de tofu toevoegen. Nog even kort opwarmen en dan serveren met witte pandan rijst.

Tips:
Eventueel kunnen er ook kant en klare pittige biologische tofu roerbaakreepjes gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>