Sake Champignons

Ik ben dit gerecht eens tegengekomen in een simpel restaurant in Japan. Het smaakte destijds heerlijk maar was helemaal vergeten hoe het gemaakt was. In een poging dit gerecht na te maken kwam ik op het recept uit wat ik op deze pagina plaats.

Ingrediënten (2 tot 4 porties) :
1 kopje rijstmeel/rijstbloem
1/2 theelepel fijn zeezout
250 gram champignons, in stukjes van 1cm dik gesneden
1 kopje sake
1 eetlepel extra vergine olijfolie
1 eetlepel ongezouten boter

Voor de miso boter:
1 eetlepel boter op kamertemperatuur
2 theelepels miso
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Bereiden:
Mix de rijstbloem en zout in een wijde ondiepe kom. Dompel ieder stukjes champignon in de sake en rol deze dan door de rijstbloem. Schud eventuele rijstbloem die los zit op de champignons af en verdeel deze vervolgens op een schaal. Herhaal dit met alle champignons.

In je grootste koekenpan op een middelhoog vuurtje verhit je de olijfolie en boter. Verdeel de champignons in een enkele laag in de koekenpan en laat deze bakken tot de onderkant een diepe gouden kleur heeft. Gebruik een dunne metalen spatel om ze om te draaien en bak deze andere kant ook goudbruin.

Terwijl de champignons koken maak je de miso boter door alle ingrediënten uit het lijstje voor de miso boter te mengen in een kleine kom.

Serveer de champignons bedekt met de miso boter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>