Tofu ragout

Een heerlijk vegetarisch ragout variatie voor feestelijke gelegenheden. In het vorig vegetarisch ragout recept maakten wij gebruik van een witte droge wijn. Dit ragout recept heeft mede door de combinatie van tofu, champignons en bloemkool een verrassende smaak. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is plusminus 40 minuten.

vegetarische-ragoutIngrediƫnten:
- 100 gram bloemkool
- 100 gram prei
- 100 gram champignons
- 1 klein gesneden ui
- 150 milliliter groentebouillon
- 100 gram tofu
- ragout pasteitjes
- mespunt peper
- mespunt zout
- mespunt nootmuskaat
- olijfolie

Bereiding:
Was de bloemkool en de prei, daarna de bloemkool in roosjes snijden en de prei in dunne reepjes snijden. De tofu hierna in blokjes snijden.

Kook vervolgens de bloemkool in plusminus 100 milliliter groentebouillon totdat de bloemkool helemaal zacht geworden is. Roer daarna met de staafmixer totdat er een lekker romige saus is ontstaan.

In de tussentijd de vier ragout pasteitjes in de oven verwarmen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin kort de uien en champignons. De resterende 25 milliliter groentebouillon erbij gieten en de gesneden prei toevoegen. Kook dan al roerend het geheel circa 5 minuten op een laag vuurtje.

Hierna de in blokjes gesneden tofu toevoegen en wederom 5 minuten op een laag vuurtje laten koken. Als laatste de bloemkoolsaus erdoorheen roeren en de ragout op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

Serveer de tofu ragout met de ragout pasteitjes

Tips:
De tofu ragout kan na het afkoelen in de koelkast bewaard worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>