Quorn Masala

Dit recept is kent zijn oorsprong uit Suriname en is geheel vegetarisch en lekker pittig. Het wordt “Quorn Masala” genoemd. Het recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is plusminus 90 minuten.

quorn-masalaIngrediënten:
- 3 aardappels
- 2 pakjes naturel quorn
- 5 teentjes knoflook
- 2 uien
- 1 eetlepel masala (Indiase kerrie)
- 1 theelepel sambal oelek
- 3 eetlepels olie
- peper en zout

Bereiding:
De quorn wordt gemarineerd, dus goed de tijd in acht nemen wanneer er gedineerd zal worden.

Voor de marinade als volgt te werk gaan; in een ruime kom de 2 eetlepels olie doen, daarbij de fijngesneden ui, en de uitgeperste teentjes knoflook. Roer dit goed door elkaar. Voeg nu de eetlepel masala en het theelepeltje sambal toe, en nog wat peper en zout.

Doe de quorn in de marinade en laat het ongeveer 2 uur goed intrekken. Keer het af en toe, zodat de saus aan alle kanten van de quorn opgenomen kan worden.

Na de intrekperiode de quorn met de marinade in een braadpan doen, en dit een kleine 10 minuten zachtjes laten pruttelen.

Schil de aardappels en snij er kleine blokjes van, voeg de blokjes toe aan de quorn. Even het vuur hoog zetten zodat het mengsel kookt, en gelijk weer het vuur temperen tot de pruttelstand.

Laat het een half uurtje pruttelen, totdat de aardappels goed zacht zijn. Eventueel een beetje water erbij doen. De marinadesaus moet door het koken gebonden zijn, mocht het niet dik genoeg zijn, kan het met 1 theelepeltje maizena nog verder gebonden worden.

Eventueel nog wat masala toevoegen, dit geheel naar eigen keus.

Tips:
Breng het gerecht over op een ronde schaal, en garneer rondom met komkommerplakjes. Serveer met rijst of stokbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>