Pudding

Een pudding als toetje is altijd een succes. Dit recept vanuit de vegetarische keuken is een pudding met een gelei van verse vruchten. Het recept is voor 4 personen en de bereidingstijd in ongeveer 45 minuten.

puddingIngrediënten:
- 1 zakje amandelpudding
- 2 zakjes unigel
- 1 ananas (vers)
- 1 kilogram kwetsen
- 1 liter water
- 1 eetlepel suiker of oersuiker
- 200 gram oerzoet of 100 gram fructose
- 5 deciliter melk (sojamelk voor de veganisten)

Bereiding:
De kwetsen afspoelen onder de kraan en halveren. Haal de pitten er uit. Zet ze op met 1 liter water en laten koken totdat de vruchten goed zacht zijn. Maak inmiddels de ananas schoon, snijdt de vrucht in plakken, en daarna in stukjes.

Verwijder de harde kern. Als de kwetsen goed zijn de ananas-stukjes toevoegen en het geheel weer aan de kook brengen. Voeg het oerzoet of fructose toe en tegelijkertijd de zakjes unigel. Laat het nog een minuutje of wat doorkoken. Haal de pan van het vuur en de gelei laten bekoelen.

Gebruik 4.5 deciliter van de melk of sojamelk, doe het in een pan en breng het aan de kook. Als de melk kookt, laag zetten.

Neem nu een schaaltje en doe daar het zakje amandelpudding met 1 eetlepel suiker in, voeg de resterende meldk toe en maak er een papje van.

Doe dit papje nu bij de warme melk en goed blijven roeren totdat het een dikke pudding is geworden. Haal de pudding van het vuur, en laat het wat bekoelen.

Tips:
De pudding verdelen over vier dessertschaaltjes. Met behulp van een lepel een flinke schep vruchten er op scheppen. Neem een lepel van de gelei en laat dat langs de lepel zo over de vruchten lopen.

Het dessert ongeveer 1 uur in de koelkast zetten alvorens het op te dienen. Serveer met een lekkere toef slagroom, of sojaslagroom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>