Pompoensoep

Pompoenen zijn weer volop te koop. Niks is lekkerder dan een heerlijke pompoensoep. Je kan het op verschillende manieren maken. Hieronder is een van de manieren waarop ik hem maak. Onderstaand recept is voor 2 personen.

pompoensoepBenodigdheden:
- 1 ui
- 400 ml groentebouillon
- 1 prei
- 2 theelepels kerriepoeder
- 4 takjes selderij
- 3 eetlepel alpro soya kookroom
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 klein teentje knoflook
- halve pompoen

Bereiding:
De pompoen snij je in kleine blokjes. Sommige pompoenen kun je met schil en al gebruiken, ik heb de versie waar je het niet kan gebruiken. Snij de ui en prei fijn.

Neem vervolgens een soeppan en schenk hierin je olie. Fruit dan je fijngesneden ui, teentje knoflook met de kerriepoeder.

Daarna kunnen de blokjes pompoen en de gesneden prei erbij. Dit laat je koken zodat het een zacht wordt circa 25 minuten. Het vuur niet te hoog anders brand het onderste gedeelte aan.

Daarna gaan we de soep pureren met een staafmixer of een keukenmachine. Doe voorzichtig want het is natuurlijk heel erg heet.

Als het eenmaal gepureerd is dan weer even in de pan doen op een zacht vuurtje. Schenk dan de soya kookroom erbij. Proef even of het naar smaak is en indien nodig wat zout en peper naar smaak toevoegen.

Garneer de soep met wat fijngesneden selderij. henk dan ook de groente

Indien je van pittig eten houdt neem dan een rode peper en snij deze fijn en kook het ook mee in de soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>