Pompoen Risotto

Ik heb dit van origine Italiaanse risotto gerecht aangepast zodat het gemakkelijk te maken is. Volg simpelweg de stappen in dit recept voor een perfect resultaat.

pompoen risotto

Ingrediënten (4 porties) :
1 kleine pompoen
1 eetlepel olijfolie, plus een beetje voor de pompoen mee te bedrenken
2 teentjes knoflook
8 lente uien
25 gram boter
200 gram risotto rijst
2 theelepels gemalen komijn
1 liter hete groenten bouillon
50 gram geraspte parmezaan (of een vegetarisch alternatief)
een kleine hand vol koriander, fijngehakt

Bereiden :
Laat de oven voorverwarmen op 160 graden.

Snij de pompoen in blokjes van 1,5cm. Plaats ze op een bakschaal en smeer ze met een beetje olijfolie in, laat ze dan voor een half uurtje in de oven bakken.

Terwijl de pompoen aan het bakken is kun je de risotto maken. Neem de knoflook en stop deze in een boterhammen zakje, plet deze vervolgens voorzichtig met een deegroller.

Knip de lente uien met een schaar.

Verwarm 1 eetlepel olie samen met de boter in een pan op een middelmatig vuurtje. Voeg de lente uien en knoflook toe. Wanneer de lente uien zacht zijn geworden maar nog niet bruin voeg je de rijst en komijn toe. Roer goed in de pan om alle ingrediënten goed te mixen voor circa 1 minuut.

Voeg nu een half kopje van de bouillon toe en roer af en toe tot alle bouillon is opgenomen door de rijst. Ga door met het toevoegen van de bouillon en roeren tot je alle bouillon heb opgebruikt, dit duurt ongeveer 20 minuten.

Kijk of de rijst is gekookt. Als dit niet zo is moet je meer bouillon toevoegen en de rijst een beetje langer doorkoken. Wanneer de rijst zacht genoeg is om te eten roer je voorzichtig de geraspte kaas, koriander en geroosterde pompoen door het gerecht.
\

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>