Penne Pasta met rucola en ricotta

Pastasaus tradizionale, ricotta en rucola geserveerd op penne pasta is een creatief en lekker vegetarisch pastagerecht. Dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is circa 30 minuten.

Ingrediënten:
- 500 gram AH Penne rigate
- 600 gram Bertolli tradizionale pastasaus
- 100 gram parmezaanse kaas
- 100 gram Rucola
- 250 gram Ricotta

Bereiding:
De eerste stap voor dit creatief gerecht is dat wij beginnen om de penne rigate beetgaar te koken volgens de instructie op de verpakking van de AH penne rigate.

Ondertussen de tradizionale pastasaus op een laag vuurtje verwarmen zoals op de verpakking wordt aangegeven. Zet vervolgens 150 gram apart. Dit hebben wij benodigd voor het serveren.

Als de penne rigate beetgaar is, meteen afgieten en vermengen met de tradizionale pastasaus. Voeg dan ook de 100 gram parmezaanse toe aan het geheel en vermeng alles goed door elkaar.

Serveer de penne pasta op 4 vierkante borden. Vervolgens maken wij op elk bord een drietal stroken zodat er een Italiaanse vlag ontstaat. De eerste strook wordt gemaakt met de rucola, de tweede strook met de ricotta kaas en de laatste strook van de Italiaanse vlag maken wij met de 150 gram apart gezette tradizionale pastasaus (ongeveer 2 eetlepels pastasaus per strook).

Deze creatieve vegetarische pasta maaltijd heeft een verrassend lekkere smaak door de combinatie van ricotta, rucola en de tradizionale pastasaus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>