Peer met blauwe kaas

Vruchten zijn altijd aangenaam om te verwerken in een gerecht. Dit voorafje wordt met peren gemaakt, en heeft een leuke presentatie, de smaak is trouwens overheerlijk!

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten

gevulde peerIngrediënten:
- 125 gram blauwe kaas (Bleu d’Auvergne)
- 100 gram roomkaas (Bressot)
- 2 peren (rijp)
- 1 kiwi
- paprikapoeder (zoet)
- citroen
- roomboter
- blaadjes mint
- kropje sla (rood)
- knackebrod

Bereiding:
Mochten er geen grote peren zijn, kunnen ook kleinere gebruikt worden, pas de hoeveelheid aan voor 4 personen.
De peren niet schillen, maar goed schoon boenen.

Snijdt ze nu door de midden, haal het klokhuis er uit en hol de helften uit. Doe het voorzichtig, de schil is nogal dun. Gebruik een theelepeltje, en schep zo kleine beetjes uit de peer. Ook heel handig is een boterlepeltje, zo’n klein bolletje.

Doe het vruchtvlees in een kom, en besprenkel het met het sap van de citroen, om verkleuren te voorkomen. Bewaar wat citroenschilletjes voor de garnering. De halve peren kunnen afgedekt even in de koelkast totdat de vulling klaar is.

In een ander kom de blauwe-en roomkaas met elkaar mengen tot een glad mengsel. Doe er de peerstukjes bij, en prak met een vork totdat het een geheel wordt. Haal nu de peren uit de koelkast en vul ze op met het peer-kaasmengsel.

Tips:
De bordjes met wat blaadjes rode sla bekleden.Het knackebrod heel dun met roomboter besmeren, en plaats het bovenop de sla.

Leg de halve peer (of twee kleine halfjes )op het knackebrod, en strooi een klein beetje paprikapoeder over de peervulling. Garneer verder met wat blaadjes mint, kiwischijfjes en een klein schilletje citroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>