Mango Toetje

Een zoet nagerecht bereidt met verse mango’s, de mango’s mogen wat dradig zijn. Het is heel leuk om dit toetje voor kinderen te maken, bijvoorbeeld voor een verjaardag, of zo maar als verassing. Het recept is voor 4 personen en de bereidingstijd circa 30 minuten.

mango-toetjeIngrediënten:
- 2 mango’s of manga’s
- 2 deciliter puur vruchtensap
- ½ zakje unigel
- ¼ theelepel kardemom
- 1/8 liter slagroom (veganisten: sojaroom)
- 250 gram bio-garde (veganisten: sojayoghurt)

Bereiding:
Beginnen met de mango’s te schillen en zoveel mogelijk vlees rondom de pit er af snijden. Bewaar een paar reepjes schil, staat erg gezellig als garnering. Snijdt het vruchtvlees in kleine stukjes.

Houdt een paar stukjes achter voor later om het toetje te decoreren. Zet in een ruime pan het vruchtensap met de stukjes mango op het vuur. Voeg tegelijkertijd het ¼ theelepeltje kardemom, en het halve zakje unigel toe. Breng het aan de kook en laat het een paar minuutjes goed doorkoken.

Haal de pan van het vuur en laat het mengsel afkoelen, wel af en toe doorroeren. Het moet een dikke gelei worden. Slagroom (sojaroom) stijfkloppen, houdt een beetje apart voor de garnering.

Doe de bio-garde (sojayoghurt) in een ruime kom en spatel de room er door, vooral niet roeren of kloppen.

Als de mango-gelei afgekoeld is het bio-garde/room mengsel er rustig door spatelen. Doe de pudding in individuele dessertschaaltjes, of indien gewenst in een grote schaal.

Plaats de het dessert enkele uren in de koelkast, en strooi er wat suiker over om te voorkomen dat er een vel op komt.

Tips:
Haal het dessert vlak voor het opdienen uit de koelkast, en garneer met de achtergehouden stukjes mango. Spuit er nog wat slagroom op en leg een paar reepjes schil er naast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>