Maismuffins

De maismuffin is een lekkere gezonde variatie op de standaard muffin. De bereidingstijd van de maismuffins is circa 35 minuten.

MaismuffinsIngrediënten:
- 4 gedroogde tomaatjes op olie
- 125 gram tarwemeel
- ½ zakje bakpoeder (4 gram)
- 75 gram maiskorrels (blik of potje)
- 5 eetlepels kwark
- 50 gram geraspte oude kaas
- 2 eieren
- 40 gram vloeibare boter
- zout

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden

Bereiding:
Zeef de volkorenmeel samen met de bakpoeder. Hierna de eieren los kloppen en vermengen met de 5 eetlepels kwark. Blijf de kwark roeren totdat er een gladde mengsel ontstaat.

Snij de tomaten fijn en vermeng ze met de maiskorrels en de kaas. Vervolgens de geklopte eieren door het meel roeren tot je een stevige goed gemengde massa hebt.

Doe dan het tomaat mengsel erbij doen en vervolgens met een spatel zorgen dat het goed vermengd wordt door het deeg. Als laatste een beetje zout en de vloeibare boter toevoegen en met de spatel doorroeren totdat alle boter is opgenomen in het deeg.

De muffinvorm met papieren vormpjes vullen en daarin, met behulp van twee lepels, steeds bolletjes deeg inleggen.

Bak de maismuffins plusminus 25 minuten in de voor verwarmde oven. Na het bakken de maismuffins uit de muffinvormpjes halen en laten afkoelen op een rooster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>