Linzensalade met kaas, radijsjes en persillade

linzensalade-300x200Benodigdheden:
1 blik linzen (naturel)
1 sjalotje
150gr worteltjes
200 gr extra belegen Goudse kaas
1 bos radijsjes
½ krop gemengde sla

Voor persillade:
½ bos peterselie
1 theelepel dijon mosterd
3 teentjes knoflook

Voor de dressing:
2 eetlepels rode wijnazijn
1 theelepel dijonmosterd
6 eetlepels maisolie
Zout,
Versgemalen peper
Paprikapoeder

Bereiding:
Doe de linzen in een zeef, spoel ze onder de koude kraan af en laat ze uitlekken.
Pel het sjalotje en hak deze fijn. Schrap de worteltjes. Houd 1 worteltje apart voor de garnering en snijd de rest in piepkleine dobbelsteentjes. Kook de wortelblokjes in wat water met een snufje zout beetgaar (geen suiker toevoegen en niet bereiden met boter) . Spoel af onder koud water om het garingsproces te stoppen en om de kleur te behouden en laat blokjes uitlekken.
Vermeng de ingrediënten voor de dressing in een grote kom. Voeg de linzen, de wortelblokjes en de sjalotsnippers toe en schep alles zorgvuldig door elkaar. Zet het mengsel een uur lang op een koele plek, zodat de smaken goed in kunnen trekken.

Snijd ondertussen de kaas in heel kleine blokjes. Was de radijs en verwijder het groen en de eventuele worteltjes. Houd een paar radijsjes apart voor garnering en snijd de rest in vieren. Was de sla en slinger de bladeren droog in een slacentrifuge.

Maak de persillade: pluk de peterselieblaadjes van de steeltjes, was ze en slinger ze droog of knijp ze uit en dep ze droog met keukenpapier. Pel de knoflookteentjes. Hak de peterselie en de knoflook samen fijn.
Snijd de apart gehouden radijsjes eventueel in roosjes en leg ze in een kommetje met ijskoud water, zodat ze opengaan. Snijd de apartgehouden worteltjes in julienne (ragdunne reepjes) en leg ze eveneens in koud water, zodat ze mooi gaan krullen.
Vermeng de linzensalade vlak voor het opdienen met de kaasblokjes en de radijsjes en schep de salade op een met slabladeren bedekte schaal. Bestrooi het geheel met persillade en maak het geheel af met radijsroosjes en wortelsliertjes.

Tagged with 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>