Lasagne met paddestoelen en gorgonzola

Lasagne met een heerlijke bechamelsaus en verse paddenstoelen. In dit recept is voor 4 personen en de bereidingstijd is plusminus 30 minuten en de oventijd is ook 30 minuten.

lasagne-gorgonzolaIngrediënten:
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 kleine sjalotjes
- 500 gram kastanjechampignons
- 1 zak bechamelsaus
- 600 milliliter halfvolle melk
- 150 gram gorgonzola
- 1 pak lasagnebladeren
- 6 verse tomaten, in plakken
- 100 gram pittige kaas (grano padano)
- 1 ovenschaal (30 x 25 cm)

Voorbereiding:
- verwarm de oven voor op 200 graden
- was en snij de tomaten en kastanjechampignons in plakken.
- snij of hak de sjalotjes en knoflook teentjes fijn.

Bereiding:
Zet een wok op vuur met olijfolie en bak daarin de knoflook en sjalotjes tot dat ze glazig zijn. Hierna de kastanjechampginons erbij doen en roerbakken zodat als het vocht is verdampt. Breng dan het geheel op smaak met wat peper en zout.

Maak de bechamelsaus precies zo als het op de verpakking is beschreven. Verbrokkel en voeg de gorgonzala toe aan de bechamelsaus. Roer de bechamelsaus goed en als de gorgonzola is gesmolten is de saus gereed.

Schep dan ongeveer 1/3 bechamelsaus door champignons.

Vervolgens de ovenschaal invetten met boter of olie. De bodem van de ovenschaal dan met ¼ champignonmengsel bedekken. Vervolgens een laagje lasagnebladeren er bovenop doen. Daarna een laagje van de tomaten plakjes met daarop weer een laagje van de champignonmengsel.

Hierna,dit proces van lagen word tweemaal herhalen en als laatste bedekken we het geheel met een laagje lasagnebladeren. Dit bestrijken wij dan met de nog resterende gorgonzolasaus en raspen dan de kaas en bestrooien dit over de lasagne.

Doe de lasagne in de reeds voorverwarmde oven voor plusminus 30 minuten. De lasagne is klaar als het een mooie goud/gele kaas korst heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>