Kokosnoot Quinoa Salade

Wat je ziet op deze pagina is een kom met quinoa gevuld met een aantal geheime ingrediënten. De volgende keer dat je een beetje quinoa over hebt, of een andere graansoort moet je dit recept eens proberen te maken. Je kunt de amandelen en kokosnoot roosteren in een koekenpan voordat je de fijngemaakte knoflook toevoegt. Gebruik dan dezelfde koekenpan om supersnel de boerenkool te koken, welke je afmaakt met een beetje citroensap.

Ingrediënten (4 porties) :
3 kopjes gekookte quinoa
1 kopje Griekse yoghurt
1/4 theelepel fijn zeezout
2 theelepels extra vergine olijfolie
1/2 kopje amandelen, in kleine stukjes gesneden
1/2 kopje geraspte kokosnoot
1 of 2 teentjes knoflook, gepeld
1/4 theelepel fijn zeezout
6 grote boerenkool bladeren
1 citroen
1 avocado, ontpit en in stukjes gesneden

Bereiden:
Verwarm de quinoa, als deze niet al heet is. In de tussentijd maak je de overige dingen. Begin met het roeren van 1/4 theelepel zout door de yoghurt, voordat je deze besprenkeld met olijfolie. Zet vervolgens aan de kant.

In een koekenpan op een middelmatig vuurtje rooster je voorzichtig de amandel stukjes, halverwege voeg je de geraspte kokos toe. Klop de knoflook samen met 1/4 theelepel zout tot je een pasta hebt en voeg dat dan ook toe aan de koekenpan. Kook tot de amandelen en kokos een diepe gouden kleur hebben en de aroma van de knoflook goed vrij is gekomen. Breng alles over van de koekenpan naar een kleine kool, en wanneer de koekenpan genoeg af is gekoeld maak je deze snel schoon door er met een spons door heen te gaan. Voeg een beetje olijfolie toe aan dezelfde koekenpan op een middelhoog vuurtje, roer de boerenkool erdoor met een snufje zout en kook het geheel voor 1 minuut, of tot de boerenkool een beetje inzakt. Knijp een beetje citroensap erover uit en haal het gerecht dan direct uit de pan.

Om dit te serveren, combineer je de helft van de kokos- amandel mix met de quinoa in een grote kom. Just kunt dit gerecht individueel serveren of gewoon in zijn geheel op tafel zetten. Bedek de quinoa met de boerenkool, genoeg gezouten yogurt en garneer het geheel af met de overgebleven amandelmix, avocado en nog wat citroensap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>