Kikkererwtensalade

images (4)

Een heerlijke pittige salade die het goed doet op een salade buffet, maar ook met lekker warm en knapperig brood (en soep) als volledige maaltijd volstaat. Je kunt kikkererwten uit blik gebruiken, maar eigenlijk is de gedroogde versie veel lekkerder. Laat deze wel eerst een nachtje weken in ruim water.

Ingrediënten:
1 glas gedroogde kikkererwten (8 uur geweekt)
2 grote tomaten
75 gram zwarte olijven zonder pit
1 middelgrote, rode ui
half bosje verse peterselie
50 ml olijfolie
5 el. verse citroensap
scheutje azijn
zout & versgemalen zwarte peper
gedroogde pepermunt

Bereiden:
Kook de kikkererwten in ongeveer een uur gaar. De kooktijd hangt een beetje van de grootte van de erwten af, probeer er na een half uur eentje uit. Giet af en laat ze volledig afkoelen.

Snijd de tomaten in kleine blokjes en de versnipper de uit. Snijd ook de olijven en de peterselie fijn, maar houd een paar takjes achter voor de garnering.

Klop de olijfolie los met de azijn, citroensap, zout, peper en wat gedroogde pepermunt die je tussen je vingers fijnwrijft. Zet dit 10 minuutjes in de koelkast.

Doe alle ingrediënten in een schaal en schep het goed om. Garneer met de achtergehouden peterselie en dien op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>