Kaaspasteitjes

Een voorgerechtje wat zeker in de smaak zal vallen. Het behoeft niet alleen als voorgerecht gebruikt te worden, kan ook heel goed bij de koffietafel. Ze worden in de oven gebakken, en de vulling bestaat uit geitenkaas, de bekende Chavroux.

Aantal personen: 10
Bereidingstijd: 25 minuten

pasteitjesIngrediënten:
- 2 pakjes kaas (geiten-of een ander soort)
- 3 tomaten
- 1 pak bladerdeegg (uitrolbaar)
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- Provençaalse kruiden

Bereiding:
De tomaten ontvellen en in stukjes snijden, doe ze in een kom. De teentjes knoflook boven de kom uitpersen en dit mengen met de tomatenstukjes. Kruidt het met de Provençaalse kruiden, peper en zout.

Haal de plakjes kaas uit de verpakking en snijdt ze eventueel doormidden, het ligt aan de grootte van het vierkantje. Zet de kaas, en het tomatenmengsel klaar om zo te kunnen gebruiken

Op een houten plank wat bloem strooien, en daar het bladerdeeg uitrollen. Snij vierkantjes uit het deeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden C.

De vierkantjes kunnen gevuld worden als volgt; eerst een plakje kaas, leg het zo dat maar een helft bedekt is, anders kan het niet dichtgevouwen worden. Schep nu wat van het tomatenmengsel op de kaas. Laat ook wat ruimte vrij aan de randen.

Doe wat water in een kopje en gebruik een kwastje om de randjes met water te bestrijken. Vouw het vierkantje zo, dat het een driehoekje wordt. Met een vork kunnen de randjes nog wat aangedrukt worden, wat tevens een leuk motiefje geeft. Werk zo door totdat al het bladerdeeg verwerkt is.

Leg de driehoekjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Zet het blik in de oven en laat ze bakken totdat ze mooi bruin zijn, controleer na ongeveer 10 minuten anders nog een paar minuutjes erbij doen.

Tips:
Breng de pasteitjes over op een ovale schaal. Garneer met wat kleine tomaatjes.

De geitenkaas kan naar wens ook vervangen worden door een andere stevige kaas, zoals de Parmezaanse.

Het omhulsel is van bladerdeeg, wat kant en klaar gekocht kan worden. Het beste is het uitrolbare bladerdeeg. Om zo zelf de vorm te kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>