Indiase aardappelcurry; alu kurma turcar

download (11)

Veel hindoes zijn vegetariër, daarom vind je in de Indiase keuken volop heerlijke vegetarische gerechten. Voor een deel komt dat misschien ook wel door de overvloed aan groente- en fruitsoorten, kruiden en specerijen, waardoor men de meest lekkere combinaties kan maken en vlees eigenlijk helemaal niet gemist wordt. Indiase gerechten, en vooral de curry’s, zijn ideaal om op tafel te zetten als je gasten hebt, zeker als daar ook niet-vegetariërs bij zijn!

Ingrediënten

500 gram vastkokende aardappelen
200 ml water
150 ml yoghurt (Turkse of Griekse)
3 teentjes knoflook uit de knijper
2 rode, gedroogde pepers
2 el ghee (geklaarde boter)
1,5 tl fenegriek
1 tl piment
1 tl kurkuma
1 el peterselie (vers)
1 el gedroogde koriander
1 tl kalonji
1/2 tl zout
zwarte peper

Bereiding:

Schil, was en droog de aardappels. Snijd ze stukken. Klop de yoghurt een beetje op.

Verhit de ghee in een ruime pan of wok, strooi er een snufje kurkuma in. Voeg de aardappels toe en roerbak ze op middelhoog vuur ongeveer 8 minuten. Voeg dan de koriander, fenegriek, pepers en knoflook toe, goed bakken tot de boter uit de kruiden komt en de knoflook bruin is.

Roer er nu de yoghurt door, wanneer deze begint in te dikken, roer je er beetje bij beetje water door zodat het bindt en de aardappels bedekt zijn.
Voeg het zout, de rest van de kurkuma, kalonji, zwarte peper, meeste peterselie en drie kwart van de piment toe, laat het zachtjes laten pruttelen tot de aardappels gaar zijn. De curry mag niet droog worden, voeg eventueel nog wat water toe.
Garneer met de rest van de peterselie en piment. Lekker met basmatirijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>