Gepofte aardappels met blauwschimmelkaas

download (6)

Verse gepofte aardappels zijn heerlijk en heel erg voedzaam. Je kunt er bovendien talloze variaties mee maken. Blauwschimmelkaas is lekker pittig en tegelijkertijd zacht en romig. Kaas is van zichzelf al vet genoeg, dus hoef je hier geen boter te gebruiken.

Ingrediënten

Per persoon 1 of 2 kruimige aardappels
Zout
Pakje (200 gram) blauwschimmelkaas naar keuze; Gorgonzola, Roquefort, Danish Blue
Aluminiumfolie
Bieslook

Bereiden
Schrob de aardappels goed schoon en droog ze af. Prik ze hier en daar in met een vork en “masseer” ze in met het zout. Pak elke aardappel vervolgens in met een stuk aluminiumfolie en leg ze op het rooster drie kwartier in een voorverwarmde oven (220 graden).

Snijd de aardappels doormidden, of haal de bovenkant eraf en hol ze uit. De stukjes binnenkant prak je nu door met de kaas zodat je een smeuïg mengsel krijgt. Vul hier de aardappels mee. Zet ze nog even terug in de oven om de bovenkant bruin te laten worden. Garneer met geknipte bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>