Courgette soep

Heerlijke courgette soep. Deze soep is makkelijk te maken en bovendien naar smaak anders te bereiden. Ik heb mijn recept hieronder staan zoals ik het altijd maak.

courgette soepIngrediënten:
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groenten bouillon
- 1 a 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 ui
- 2 courgettes
- 60 milliliter room
- verse basilicum
- geraspte Parmezaanse kaas
- olijfolie

Werkwijze:
Snij de courgette in stukjes en de knoflook en de ui fijn.

Neem een soep pan en fruit hierin je fijngesneden knoflook en ui. Laat dit circa 5 minuten op een niet al te hoog vuur bakken en voeg daarna de groenten bouillon toe.

Voeg daarna meteen de gesneden courgette toe aan je bouillon.

Breng dit aan de kook en roer af en toe goed om. Zodra de soep kookt het vuur iets zachter en de deksel erop doen zodat het goed kan doorkoken.

Tussentijds rooster je de pijn boompitten. De pijnboompitten, basilicum en de Parmezaanse kaas kunnen nu in een blender en maak het goed fijn. Tijdens het fijn maken voeg je steeds een klein beetje olijf olie toe zodat het een smeuïge pasta wordt.

Voeg nu dan 2 eetlepels van je pasta erdoorheen met de kookroom. Roer wederom de soep goed. De courgette en ui zal nu volledig zacht geworden zijn. Als dat niet het geval is kan je een staafmixer door de soep halen.

Schenk de soep nu in kommetjes en daarover heen een klein beetje van de pesto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>