Cantharellenrijst

images (12)

Cantharellen zijn een delicatesse en deze cantharellenrijst is lekker romig en pittig tegelijk. Kies de cantharellen zo vers mogelijk uit en neem een lekker pittige kaas om erover te strooien. Gecombineerd met een groene salade heb je een complete maaltijd. Voor de salade gebruik je bij voorkeur eikenbladsla of rucalo; dat heeft een nootachtige smaak die goed bij het rijstgerecht past.

Ingrediënten:
250 gram verse cantharellen
50 gram boter
1/2 tl kerriepoeder
200 gram (rondkorrelige) rijst
5 deciliter groentebouillon (evt. van blok)
50 – 75 gram geraspte kaas

Bereiden:
Was de cantharellen en verwijder het harde stukje van de steel. Je kunt de cantharellen naar keuze heel laten of in stukjes snijden. Neem een pan die groot genoeg is voor alle ingrediënten. Smelt de boter in de pan en voeg de kerriepoeder en de cantharellen toe. Smoor de cantharellen gedurende vijf minuten. Voeg vervolgens de rijst toe en schep alles goed om. Voeg dan de bouillon toe. Roer, zodra het kookt, de rijst en cantharellen nog een keer om. Als je te veel roert, wordt de rijst plakkerig. Dek dan de pan af en laat het in 20 minuten zachtjes gaar worden. Garneer met de geraspte kaas en serveer met de salade.

Tagged with 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>