Broccoli Pad Thai

Dit snelle roerbak gerecht geïnspireerd door de Thaise keuken kun je binnen 20 minuten op tafel hebben staan.

broccoli pad thai

Ingrediënten (4 porties) :
440 gram Thaise rijstnoodles
2 eetlepels pindaolie
1 bruine ui, fijngehakt
2 broccoli hoofden, gesneden in lengtes van 3cm
1 wortel, gehalveerd en in kleine reepjes gesneden
240 gram pad thai kruidenpasta
2 eieren, licht geklopt

Bereiden :
Bereid de noodles zoals vermeld staat op de verpakking of plaats deze in een hitte bestendige kom, vul deze met kokend water en laat dit voor 2 minuten staan. Haal de noodles voorzichtig uit elkaar en laat deze dan afwateren.

Verhit een wok op een hoog vuurtje. Voeg de olie toe aan de wok en draai deze zo dat de olie de hele wok heeft bedekt. Voeg de ui toe. Roerbak deze 1 minuut of tot deze zacht is. Voeg dan de broccoli en wortel toe. Roerbak nu voor 4 minuten of tot deze bijna zacht zijn. Voeg de kruidenpasta toe. Roerbak nog eens 2 minuten of tot je het aroma goed ruikt.

Maak een putje in het midden van de groenten en vul deze met de geklopte eieren. Kook deze voor 1 minuut. Voeg de noodles toe aan de pan. Roerbak het geheel voor 1 tot 2 minuten of tot het gerecht goed verwarmd is. Breek het ei en verdeel deze door het hele gerecht. Serveer direct vanuit de wok.

One thought on “Broccoli Pad Thai

  1. Wat zijn “trossen”broccoli ? Ik heb er maar een hele broccoli in roosjes voor gebruikt, maar misschien is het een idee om e.e.a. ook voor Nederlanders wat duidelijker te omschrijven. Was trouwens een zaaaalig gerecht. Bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>