Bloemkool Ovenschotel

Een bloemkool ovenschotel is een klassiek bij- of hoofdgerecht uit oven oven welke het hele jaar goed zal smaken.

bloemkool ovenschotel

Ingrediënten (6 porties) :
1 grote bloemkool, de bladeren eraf halen en in stukjes breken
500ml melk
4 eetlepels bloem
50 gram boter
100 gram geraspte cheddar kaas
2 tot 3 eetlepels broodkruimels (optioneel)

Bereiden :
Breng een grote sauspan met water aan de kook. Voeg hier de bloemkool aan toe en kook deze voor 5 minuten, haal een stukje uit de pan om deze te testen, de bloemkool zou klaar moeten zijn. Haal alle bloemkool uit de pan en laat deze afwateren en breng deze over na een ovenschaal.

Laat de oven voorverwarmen op 220 graden. Plaats de sauspan terug op het vuur en voeg hier dan de melk, bloem en boter aan toe. Blijf hierin kloppen terwijl de boter smelt en de mix aan de kookt komt, de bloem zal verdwijnen en de saus zal dikker beginnen te worden. Blijf 2 minuten door kloppen terwijl de saus bubbelt en goed aandikt. Zet het vuur uit en roer de meeste kaas erdoor om deze vervolgens over de bloemkool te schenken. Verspreid de overgebleven kaas en broodkruimels over de bovenkant.

Plaats de ovenschaal met het gerecht vervolgens in de oven en laat deze hier voor 20 minuten in bakken tot het begint te bubbelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>