Banoffee taart

Banoffee taart is een Engels nagerecht gemaakt van bananen, slagroom en gekookte gecondenseerde melk. De taartbodem wordt gemaakt van een gemaakt van verkruimelde koekjes en boter.

banoffee-taartIngrediënten:
- 1 blikje gecondenseerde melk (400 gr. te vinden bij o.a. AH en C1000)
- 150 gram digestive biscuitjes (Verkade)
- 75 gram boter
- 3 grote bananen
- 250 ml slagroom
- 4 theelepels poedersuiker
- zakje klopvast (dr. oetker)

Bereiding:
Zet het blikje gecondenseerde melk in een pan met water en kook het 3,5 uur, zorg dat het blikje constant onder water blijft anders kan het uit elkaar klappen! Laat het nu afkoelen. De melk is nu in karamel veranderd! Je kunt ook meerdere blikjes tegelijk doen, ze blijven tijden goed.

Doe de biscuitjes in een ziploc of diepvrieszak en verkruimel ze met een deegroller of iets dergelijks.

Smelt de boter in een pannetje en doe de kruimels erbij. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over een ingevette taartvorm, het mooiste is een echte pie-vorm.

Laat de bodem minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast. Smeer de gehele inhoud van het blikje uit over de taartbodem.

Schil de bananen, snij ze in plakjes en verspreid ze over de bodem.

Klop de slagroom bijna stijf, voeg dan de poedersuiker en de klopvast toe en klop stijf. Door de poedersuiker en de klopvast zal de slagroom niet snel inzakken of waterig worden, na drie dagen ziet het er nog perfect uit.

Bedek de banoffee taart met slagroom en rasp ter decoratie er eventueel nog wat chocolade overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>