Aubergine Souffle

Zoals bekend is worden er veel groenten in de vegetarische keuken gebruikt. Recepten zijn daarop gebaseerd, en geven stuk voor stuk een smakelijk resultaat. Voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten kunnen volledig vegetarisch bereid worden. Hoe langer hoe meer mensen geven de voorkeur aan een vegetarische maaltijd. Het onderstaande recept is een voorgerecht bereid met aubergines en natuurlijk met kaas, wat zeker niet mag ontbreken in de vegetarische keuken.

Aantal personen: 6
Bereidingstijd : 60 minuten

souffleIngrediënten:
- 2 grote aubergines
- 5 eieren
- 4 tomaten
- 75 gram parmezaanse kaas (geraspt)
- 2 teentjes knoflook
- 1 bosje basilicum
- 6 eetlepels water
- peper en zout
- oregano
- olijfolie
- 6 soufflé bakjes

Bereidingswijze:
Te beginnen bij de aubergines. Spoel ze eerst af en snijd ze in stukjes. In een hoge pan wat olijfolie warm maken en hier in de stukjes aubergine doen. Zet het vuur hoog en schep de stukjes voortdurend om, net zoals bij roerbakken. Voeg 6 eetlepels water toe, en knijp de teentjes knoflook er boven uit.Roer het goed door elkaar en zet het vuur laag. Laat nu ongeveer 25 minuten de aubergine stukjes zachtjes door pruttelen.

De tomaten even in een kom met heet water leggen om zo het velletje er makkelijk af te halen. Snijdt ze in stukken. Doe wederom wat olijfolie in een pan en maak daarin de tomaten gaar. Strooi wat peper en zout over de tomaten om ze op smaak te brengen.
Verwarm de oven voor op 175 graden C.

De aubergines zijn gaar en worden nu gepureerd. Dit wordt met de staafmixer gedaan. Mocht deze niet aanwezig zijn kan ook een gewone stamper gebruikt worden. De aubergines zijn zacht, dus dat geeft geen probleem.
Voeg de parmezaanse kaas, peper en zout en een snufje oregano toe, en verwerk dit alles tot een gladde puree. Laat het wat afkoelen, vervolgens de eieren losjes kloppen en bij de puree doen.

De soufflé bakjes rondom met boter insmeren, en deze vullen met de aubergine puree. Vul ze voor driekwart, en laat ze ongeveer 20 minuten in de oven bakken . De oven uit zetten en de bakjes in de oven laten totdat ze geserveerd worden.

Tips:
Gebruik aparte bordjes om de soufflé te serveren. Keer op elk bordje een soufflé bakje om, en schep de tomatensaus er over heen. Garneer de saus met wat fijngehakte basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>