Aubergine Rondjes

Hartige Aubergine met een hint van kruiden. Serveer dit gerecht als voor- of bijgerecht of gebruik de aubergines op toast samen met een beetje gesmolten kaas. Het best smaken deze Aubergine rondjes als je ze grilt maar je kunt ze ook bakken, ze smaken in ieder geval altijd heerlijk.

Ingrediënten :

  • 85 gram maïsgriesmeel
  • een halve theelepel chili poeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • zout naar eigen smaak
  • 1 aubergine in stukjes van 1cm dikke rondjes gesneden
  • 1 liter plantaardige olie om te bakken

Bereiden :

1. In een ondiepe kom mix je het maisgriesmeel, chili poeder, oregano en zout. Bedek elk aubergine rondje met deze mix zodat beide kanten goed vol zitten. Schud het overtollige meel ervan af.

2. Verhit een klein laagje olie in een grote koekenpan. Wanneer de olie heet is plaats je voorzichtig een laagje aubergines in de olie en bak je deze voor 2 tot 3 minuten. Draai de rondjes om en bak deze tot ze goudbruin zijn.

3. Ga door met olie toe te voegen en de aubergines te bakken tot ze allemaal klaar zijn. Als alternatief kun je ook de aubergines grillen op een bakschaal die je licht ingevet hebt met olijfolie. Halverwege moet je dan wel de aubergines omdraaien. Je kunt dit gerecht zowel warm als koud serveren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>