Ananas dessert

De ananas is wel de bekendste onder de tropische vruchten. Dit recept maken wij een ananas dessert gevuld met andere vruchten. De gevulde ananas is ten eerste heel leuk om te zien, en ten tweede zeer smakelijk.

Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 30 minuten

Ananas dessertIngrediënten:
- 1 ananas (vers)
- 1 sinaasappel
- 1 mango
- 1 banaan
- 1 deciliter slagroom
- ½ zakje vanillesuiker
- ½ liter vanilleijs

Voor de sojaslagroom:
- 125 milliliter sojaroom
- ½ zakje vanillesuiker
- 1 eetlepel diksap
- 1 theelepel johannespitmeel

Bereiding:
De ananas in twee helften snijden. Snijdt dwars door de kroon, dat is heel eenvoudig met een scherp groot mes. Het is een leuke decoratie als het groen er nog aan zit.

Nu het vruchtvlees eruit snijden, dat lukt het beste met een grapefruit-mesjes of anders een aardappelschilmesje. Het is een precies werkje, snijdt niet te dicht langs de schil. Het vruchtvlees in kleine stukjes snijden, haal wel het harde middenstuk er uit.

Doe de stukjes in een kom. Schil nu de mango en haal zoveel mogelijk vruchtvlees rondom de pit weg, snijdt ook dit in stukjes. De banaan in plakjes snijden.

Doe de mangostukjes en bananenplakjes in de kom bij de ananas. Meng de vruchten goed door elkaar.

Vul de beide halve ananassen met de vruchten. Pers de sinaasappel uit en giet het sap over de vruchten. Ontbreekt nog de slagroom te kloppen.

Klop de slagroom of sojaslagroom met het ½ zakje vanillesuiker. Goed stijf kloppen, zet het even in de ijskast om nog wat meer op te stijven.

Tips:
De slagroom wordt vervangen door sojaslagroom voor de veganistische en vedische bereiding.

De halve ananas op een ovaal bordje plaatsen, en leg op elke ananas twee bolletjes vanilleijs. Garneer met een flinke toef slagroom.

De halve ananas kan ook gevuld worden met, aardbeien, kiwi, druiven of cocktail fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>