Afrikaanse Pindasoep

Deze vreemde combinatie van ingrediënten maakt een verassend andere maar toch erg smaakvolle soep die vrijwel iedereen lekker zal vinden. Serveer dit gerecht met een beetje zure room als garnering en zorg dat je een beetje knapperig brood hebt om te dippen. Yammie!

afrikaanse-pindasoep

Ingrediënten (10 porties) :
2 eetlepels olijfolie
2 middelgrote uien fijngehakt
2 grote rode paprikas fijngehakt
2 teentjes gemalen knoflook
1 blik tomatenpuree
8 kopjes vegetarische bouillon
kwart theelepel peper
kwart theelepel chilipoeder
1 kopje extra knapperige pindakaas
half kopje ongekookte bruine rijst

Bereiden :
1. Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Kook de uien en paprika tot deze licht gebruind en zacht zijn. Roer op het allerlaatste moment de knoflook erdoor zonder dat deze aanbrand. Roer de tomaten, de bouillon, peper en chilipoeder door het gerecht heen. Verlaag het vuur naar een lage stand en laat deze onbedekt sudderen voor 30 minuten.

2.Roer de rijst door de pan, bedek de pan en laat deze nogmaals een kwartiertje sudderen of tot de rijst gaar is. Roer als allerlaatste de pindakaas door de soep heen tot deze goed gemixt is. Het liefst direct serveren.

One thought on “Afrikaanse Pindasoep

  1. sylva demeyer says:

    Ben vegetarier dus sta open voor iets nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>