Abrikozen brood

Een heerlijke afwisseling voor “normaal” brood is deze heerlijke abrikozenbrood. Geheel vegetarisch. Makkelijk om te bereiden en kan zelf de dag van tevoren gemaakt worden.

abrikozenbroodBenodigdheden:
- 1 ons gedroogde abrikozen
- 2 eetlepels gistvlokken
- 170 gram broodkruimels (volkorenbrood)
- 2 eiwitten
- 75 gram margarine
- 1 ons gram suiker
- halve deciliter melk
- beetje geraspte citroenschil

Bereiding:
Als eerste gaan we de abrikozen wassen en daarna snijden in kleine stukjes. Leg ze in een vergiet zodat ze kunnen uitlekken. Klop dan de 2 eiwitten in een keukenmachine of met een handmixer stijf. Leg daarna de eiwitten apart.

Mix nu in een andere kom de margarine en de suiker zodat er een room ontstaat. Daarna beetje bij beetje de melk toe voegen.

Hierna schep je voorzichtig de stijfgelopte eiwitten door de massa. Roer goed. Vervolgens gaan de gistvlokken er ook bij tezamen met het citroensap. Maak hiervan een glad beslag.

Verwarm nu de oven voor op 250 graden, en vet een cakeblik in. (24 centimeter).

Voeg nu aan je beslag de stukjes abrikozen en roer goed om. Schenk het dan in je cakeblik en plaats de blik in het midden van de oven. De oven stand nu op 220 graden. Het abrikozen brood is in circa 20 minuten klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>