Aardappelsoep

Aardappelsoep is een vegetarische soep met aardappelen, kaas en melk. De aardappelsoep kan zowel als voorgerecht als maaltijdsoep genuttigd worden.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 – 25 minuten

aardappelsoepIngrediënten:
- 1 liter groentebouillon
- 150 gram geraspte kaas
- 50 gram bloem
- 2 deciliter melk
- 20 gram boter
- 2 uien (groot)
- 5 aardappels
- 1 wortel
- peper en zout
- peterselie

Bereiding:
De aardappelen en wortel schillen en raspen. De groentebouillon kan van een blokje zijn. Zet de bouillon op en doe de geraspte aardappels en wortel er in.

Zet het vuur hoog totdat het kookt,dan op een laag pitje zachtjes door laten koken totdat de aardappels gaar zijn, de wortel zal wat eerder gaar zijn. Het duurt ongeveer 15 minuten.

De uien in kleine stukjes snijden en deze fruiten in de boter en bij de soep voegen, even hoog en dan gelijk weer laag zetten.

In een kom de bloem en kaas droog doormengen, nu beetje voor beetje de melk er doorroeren, zodat er een glad papje ontstaat.

Voeg het papje toe aan de soep, goed roeren, en het geheel nog even door laten koken.

De soep moet iets gebonden zijn, mocht het te waterig zijn, doe dan 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels water mengen, en dit door de soep roeren. Als laatste verder op smaak brengen met peper en zout.

Tips:
Breng de soep over in een soepterrine,en garneer met de fijngehakte peterselie. Zet de terrine op tafel en serveer op de soepborden. Geef er smalle plakjes stokbrood bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title="" rel=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>